Theodoor Peters, geboren 1950 te Ven-Zelderheide, Limburg, Nederland. Sinds 1970 werkzaam als beeldend kunstenaar. Aanvankelijk werkte hij uitsluitend met hout. Vanwege de natuurlijke schoonheid en de warme uitstraling is dat ook altijd zijn favoriete materiaal gebleven. Toch is hij zich in de periode van 1995 tot heden ook gaan toeleggen op het maken van bronzen beelden. Maar uit alle objecten, of ze nu van hout zijn of van brons, blijkt dat de mens een voortdurende inspiratiebron voor de kunstenaar is. Kenmerkend voor al zijn beelden zijn de ranke, fragiele gestalten, zonder gezicht. De kunstenaar is vooral gefascineerd door de expressiviteit van de gestalten, die hij uitbeeldt.  Naast de ranke, slanke beelden heeft hij  een nieuwe stijl ontwikkeld, ronde, ietswat gebogen vormen. De vaak - aangrijpende - menselijke emoties probeert hij tot uitdrukking te brengen in de vorm.  Sinds 2019 werkt hij weer voornamelijk met hout. Levensgrote houten beelden, veelal met acryl beschilderd, soms dramatisch, maar in veel gevallen vol humor. Telkens als de kunstenaar aan een kunstwerkt begint, beschouwt hij dat als een geweldige uitdaging, een avontuur met onbekende afloop, Hij vind het belangrijk om tijdens het creeren van zijn werken zo vrij mogelijk te zijn. Dat biedt hem de ruimte om zich als kunstenaar te blijven ontwikkelen. Maar uiteindelijk is het de respons van het publiek dat hem motiveert om steeds weer aan iets nieuws te beginnen.. 

Sinds 2010 schildert hij ook, voornamelijk abstract. Aan de schilderijen geeft hij een bijzonder effect door het doek niet alleen met verf, maar ook met tin, te bewerken..

Exposities in binnen- en buitenland, o.a.Schloss Moyland,Till-Moyland , Baden-Baden, Bremen, Osnabrueck, Dordmund, Kevelaer, Rees, Kleve (D),  Antwerpen (B), Rotterdam, Groningen, Arnhem, Assen, Eindhoven, Museum Petershuis Gennep,  Bunnik, Doorn, Enschede.

Zijn werken zijn, na telefonische afspraak te bezichtigen in Goch-Kessel (D), Seepark 15 ( 06-15426506/ 0049 2827 9253030); Theodoor.Peters@web.de.